jueves, 20 de mayo de 2021

TÈCNICA JAPONESA DE DIBUIX "IPPITSUGAKI"

 


VEURE MÉS FOTOS


Bona tarda famílies! 

La porta de la nostra classe portava uns dies blanca i ens semblava que era massa avorrida. Vam decidir decorar-la amb motius primaverals però no ens posàvem d'acord, així que vam realitzar una votació. La decoració guanyadora van ser les papallones però no sabiem com fer-les fins que vam descobrir...

LA TÈCNICA "IPPITSUGAKI"

Es tracta d’una tècnica japonesa que consisteix en fer un dibuix amb un sol traç, sense separar el llapis del paper. Sembla una tècnica senzilla però és bastant complicada. Un dels grans mestres que la fan servir és l’il·lustrador japonès  Kazuhiko Okushita, però també hem vist que altres artistes que coneixem també l’han utilitzat.

Okushita es va inspirar en la llegenda oriental del Fil vermell del destí que diu que és un fil invisible que connecta a les persones que estan destinades a trobar-se durant la seva vida. Aquest fil es pot estirar i enredar, però mai es trencarà.

Seguint aquesta tècnica i inspirant-nos en Kazuhiko Okushita, hem realitzat les nostres obres amb fils vermells i finalment hem decorat la porta de l’aula amb papallones “Ippitsugaki”.

Esperem que us agradi, podeu veure més fotos del procés en aquest enllaç.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

TÈCNICA JAPONESA DE DIBUIX "IPPITSUGAKI"

  VEURE MÉS FOTOS Bona tarda famílies!  La porta de la nostra classe portava uns dies blanca i ens semblava que era massa avorrida. Vam deci...